Thursday, 18 July 2013

:: mimpi....:'( ::

salam....
erm......bangun tido n menangis....mimpikan arwah ibu....miss her so much!semoga arwah ibu tenang di sane.....mase mimpi tu....aku ajak die balik...die juz senyum n geleng kepale...aku cakap aku rindu die...sampai nangis2...n die hanye tersenyum..!sedar2 ade air mate mengalir......semoga arwah ibu di cucuri rahmat n di tempatkan di golongan orang yang beriman...amin....tahun ni da masuk tahun ke dua pemergian ibu.....breast cancer....erm...cancer....memang sgt2 membunuh!mak aku pon meninggal sebab cancer!entahla.....sebenarnye da tertulis...ajal maut di tangan tuhan....cancer tu hanya penyebab...ape2 pon aku sangat bersyukur...even die hanye mak mertua....tapi aku sayang die macam mak aku sendiri....aku sempat jage die sehingga akhir hayat die...mandikan die...layan die bercakap mase die tgh sakit.....tukarkan lampin die semase di penghujung hayatnye...die da xmampu nak bangun....mase 3 minggu sebelum die meninggal...hari2 aku pegi hos.....bangun tido....masak...siap2 pegi hos....tukar turn ngan abah n adk bradik die...jage die....sebenarnye ibu ni.....xpernah kawen.....n xde anak....kawen dgn abah mertua aku.....mak mertua sebenar aku pon da xde....yang lagi menyedeykan....lpas 5 bulan kawen mak mertua aku ni di sahkan kena breast cancer stage 4!ya Allah....tapi aku tau....ibu sangat strong orangnye...die xpernah tunjuk lemah....12x kimoterapi....6 kali radioterapi....aku ingat dulu die selalu cakap...'bukan takot mati tapi nak hidup sangat lagi'....kate2 tu aku ingat sampai sekarang....aku tau...die baru nak bahgia...(bukan aku cakap die x bahgia dulu...maksud aku baru menikmati alam rumah tangga..ade cucu mcm org lain)...dulu mase pantang aqim...die ade tolong jage aku.....tapi x boleh nak tolong sangat...sebab mase tu die pon x brape larat....1 yang aku sangat salute dengan ibu...die ni sangat2 positif!ibu ni memang x pernah kawen....bertemu jodoh dengan abah mase tu umor da masuk 50 tahun....korang tau jelah kan kalu perempuan lambat kawen...orang sekeliling ni memang akan cakap macam2...mentality org melayu...memang suke menjage tepi kain orang lain...maafkan aku kalau tersalah cakap...tapi tu la hakikatnye...tapi die kate...die x pernah amik kisah dengan ape yang orang cakap...die kate...die hidup atas kaki sendiri...xpernah mintak makan dengan orang...xpernah mintak duit orang....n kite jangan kisah dengan ape yang orang nak kate...die kate x pernah terpikir pon nak kawen.....tapi da jodoh....semuanye sudah tertulis...


::Ramadhan datang lagi ibu...
kite berjumpa kemudian terpisah diantara dua alam yang berbeza...
semuanye di atas kehendakNye...
Ibu antara insan yang paling baik ct pernah kenal...
paling memahami...selama ni semua benda pon nak kongsi dengan ibu..
gaduh dengan aman pon ct cite..nak beli baju...pon crite dengan ibu....
kongsi tudung...baju....xpernah terpikir kite akan terpisah secepat ini...takdir tuhan....
ct hadiahkan cucu lagi buat ibu...kali ni girl ibu...
dulu ibu pernah cakap..siape boleh bagi cucu perempuan pade abah..
fariha irdina bu name die...semoga ibu tenang di sane....
kenangan kite...xkan hilang...biar mase berganti mase..::

::alfatihah...::


4 comments:

miLa saim said...

sedih :( saba ye..semoga arwah ditempatkn dikalangan orang yang beriman..amin..al-fatihah~

Mrs Hafidz'joo'Din said...

tiii....sedih sgt baca ni..semoga ibu tenang kat sana.. =(

umi alya said...

al fatihah

ct@m@n@qieem said...

sedey....koi sedey....xsdar tlis pnjang2....smua trluah...