Friday, 27 September 2013

::checkup aqim di hkl.....::(O.O)

assalamualaikum....^-^
semalam bawak aqim pegi checkup di HKL...first checkup di sana untuk penyakit eczema die....aku selalu n selalu sangat berharap...kalau jumpe dengan mane2 doktor...berharap doktor kan cakap...ubat ni insyaAllah boleh menyembuhkan eczema.....tapi...Dr kebanyakannye akan cakap...kite xtau bila pesakit eczema akan sembuh...tapi kite boleh kontrol eczema supaye die x menjadi terlalu teruk......tapi sebagai mummy.....sentiase berharap....n berdoa agar anak cepat sihat....positip!tu yang aku selalu cube terapkan dalam diri...kalau kite rase susah...ramai lagi yang lagi susah....kalau kite rase x mampu.....sekurang-kurangnye...aku x berseorangan....support dari kuarge yang x putus....baru ni ade saudara gi haji...mintak doakan dekat sane semoga haqim cepat sembuh....mudah-mudahan....usaha doa tawakal.....Allah tu mendengar doa hambanye......get well k sayang.....doa mummy mengiringi setiap langkahmu....
fisrt checkup...so banyak lagi la info baru yang mummy dapat....alhamdulillah...semalam...baru amik darah....nak buat test nak tau ape yang sebenarnye yang aqim boleh n x boleh makan....n aqim sebenarnye alah kepade ape....Dr cakap..kadang kite rase...kite da control makan....kite da jage...tapi kenape eczema tu x mau kurang.....yes!tu yang aku selalu cakap...kadang2 aku rase drop sangat!sebab...aku control makan ke x control ke...die still macam tu.....putus harapan...sedey..kesian tengok anak bile die selalu sangat menggaru...kadang2 sampai berdarah....hati ni...tersentuh.....result darah keluar lambat lagi...tca yang lepas ni baru dapat tau keputusan die...n kena sentiase pastikan kulit die sentiase lembap.....temerloh
--->Kuala lumpur....berulang untuk checkup haqim....3 bulan sekali...xpe...demi anak...lepas da tau result ni....baru la tau ape yang aqim boleh n x boleh sebenarnye....harap2 ok n tercontrol selalu....mummy nak aqim sihat...tu harapan mummy~


lahir normal kulit seperti bayi2 yang lain.....tapi mempunyai kulit yang sangat sensitip...nevermind anak....insyaAllah.....semoga aqim cepat sembuh....Dr kate 7/10 orang penyakit eczema akan sembuh ketika umor remaja....


mase ni da mule nampak da kulit die semakin sensitif.....pipi da mule merah-merah....btw...mummy sangat suke tengok gambor ni....(*^_____^*)

mase ni da naik pade tangan....


ni mase raye....kulit muke die sangat teruk....kalau dari dekat berair2...mase ni memang sangat dugaan...die mengamuk x boleh tido....gatal2.....


yang ni!!!!mase kulit die sangat2 teruk...**ECZEMA**


yang ni pic terbaru....mase ni memang eczema die tengah control sangat2.....tapi still banyak di bahagian kaki...n tangan die....xpe anak....insyaAllah...ade penyembuhan pade setiap penyakit.....iktiar...doa....


4 comments:

Ayu Zan said...

be strong dear.. kat sni saya ada kawan yang dah umur 20++ pun masih eczema. cume dia terkawal. dan hanya pd 2 tempat.. di tangan dan kakinya setepek. tak boleh cuci pinggan.. cadar dibasuh 2-3 hari 1x. dan dia kesan apa allergic dia. foods, habuk atau lain2.

semoga aqim cpt sembuh ya comel..

ikhwan yusuff said...

kesiannya....tabah ye akak..inshaa-Allah sembuh..

::ct aman:: said...

tq ye...amin...ikhtiar selagi terdaye...aqim baru wat test tuk kenalpasti ape yang sebenarnye y die btul2 xblh....lpas da tau...insyaAllah....akn control btul2....

::ct aman:: said...

amin...tq ye...