Monday, 20 October 2014

adik haqim & irdina

assalamualaikum...

alhamdulillah....xsabar nak tulis entry ni sebenarnye....arini baru berkesempatan nak menulis...banyak news yang lame x kongsi kat blog ni...da bersawang tahap kena "gaghas" bak kate orang temerloh;) nak cakap nak update slalu memang x boleh...sebab aku yang dulu bukanlah yang sekarang...dulu hari2 hadap blog pon xpe...ni anak da dua n keje sambil jage anak lagi...anak da dua n bakal jadi TIGA! alhamdulillah...rezeki dari Allah....dua da cezer n yang ke tiga ni pon akan di cezer...xde la rase takot sangat...bagi aku x kire la macam mane sekalipon carenye keluar...asalkan mommy n anak selamat alhamdulillah....

now da 22 weeks! cepatnye mase berlalu...memang xde alahan langsung...semua pon aku telan...cume cepat letih mase awal kehamilan jela...xde la rase macam pengalaman mase mengandungkan abg haqim n 'kakak dina' dulu....sampai tahap kena masuk air...sebab kekurangan air dalam badan...masuk n keluar...masuk n keluar...bukan setakat ikut mulut yang keluar dengan ayak2 mater skali duk keluar....pedih bak hang kat ulu ati ni....angin sebab x boleh nak telan ape2....

ramai yang duk cakap awalnye mengandung lagi...x takot ke...mak ai...mule2 dulu menangis jugak..risau...sebab jarak antara kakak dina n adik baby ni dekat sangat...siap kol adik ipar nangis kat die...takot...n bermacam prasaan duk bermain kat pikiran...pergi klinik...n bincang dengan doktor...alhamdulillah....banyak yang doktor nasihatkan...n now da x sabar nak tunggu baby lahir....doktor cakap...in shaa Allah...doa yang baik-baik....jangan stress....ramai yang nak anak kat luar sane...tapi Allah bagi awak...banyak hikmahnye...doakan di permudahkan...risiko semua...tolak ketepi....anak tu hadiah dari Allah...sejak tu aku jadi positip n selapangnye dada tuk menerima orang baru...;')

sekarang tengah blajar lagi membahagikan mase dengan sebaiknye...tahun depan abg haqim da sekolah...semoga tuhan mudahkan urusan kami sekuarga...dimurahkan rezeki...in shaa Allah...n semoga anak-anak mommy menjadi anak yang soleh n solehah....xkisahlah yang lahir ni boy ke girl...aku terima dengan seikhlas hati....n selapangnye dada...harap dapat kontrol anak-anak..hehehe...jangan sampai terlucut kain denagn nak kejar kaka dina yang baru nak masuk dua tahun...dengan adik yang baru nak lahir....hehehe

tu sahaje...in shaa Allah..baby akan lahir pade Awal bulan 2,...wa..lagi 3 bulan setengah....cepatlah mase berjalan..macam mane la rupe kakak dina dapat adik...hehe;D


xsangka budak tecik ni da nak dapat adik...alhamdulillah....jadi kakak yang baik ok...yang bertanggungjawab...mommy rase macam baru lagi awak keluar dari perot mommy...;)


mase ni dalam pantang...now dina da 1 tahun 4 bulan....;)


putera n puteri mommy....n y bakal lahir x tau lagi...






now berempat...n in shaa Allah...coming soon berlima....;)
semoga di permudahkan....

sekian...


5 comments:

SalbiahM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
SalbiahM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ct Aman said...
This comment has been removed by the author.
fand said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mrs Hafidz'joo'Din said...
This comment has been removed by a blog administrator.