Wednesday, 13 August 2014

stok ubat eczema untuk 4 bulan!

assalamualaikum..

alhamdulillah...lately ni macam terlebih rajin plak mengapdate blog...hehe...harap-harap berterusan.....kalo rajin masok opis rajin la bukak blog...kalo malas ke opis alamat bersawang la blog...sian blog dapat tuan macam aku haih!

actually nak cerita semalam punye kisah....checkup 4 bulan sekali haqim di hkl....Dr cakap ade nampak banyak perubahan pada kulit die....and ade menukar sikit cream tuk kulit kepada yang strong sikit...alhamdulillah banyak jugak perubahan die...macam berbaloi jugak dari temerloh ke kuala lumpur 4 bulan sekali sebab setiap kali jumpe pakar kulit ni...baik dari segi layanan Dr n tunjuk ajar care penjagaan die...memang aku suke...n dr tu siap bagi buku note n tulis langkah cream yang sepatutnye guna pade tempat...muke n kaki...berlainan creamnye..


stok ubat aqim...untuk 4 bulan akan datang...bagi mak yang ade anak eczema mesti tau..antara ubatnye...aquos cream..glecerine..hydrocort cream 1:2 1:6 1:8 
n ubat minum bagi tahan gatal...tapi aku jarang ambik kecuali kalu betul2 memerlukan...
ubat ni mengantok...kadang-kadang aku rase macam bagi anak minum ubat tidor..


selain tu kali ni dapat tambahan wet rap tuk body...senang sikit...juz sarung kat badan...langkah penggunaan die...biasenye nurse tu akan ajar...kalu aku ajar jadi panjang karangannya..sebenarnya malas nak tulis :p...nanti ade mase aku buat entry khas tentang penggunaannya ok..;)


yang ni wet rap juz sarung untuk lengan n kaki...yang ni dia pernah dapat before ni...tapi kali ni dapat kotak besar sikit...so boleh simpan lama sikit...alhamdulillah aqim ok je pakai benda ni...selesa sebab tu Dr continuekan penggunaannye....benda alah ni susah nak dapat so kena basuh n jimat...beli kat obersea all...kalo ade kat sini sila bagi tau aku..tq;) nak beli buat stok...


ni lah wajah kesayangan hamba..nakal selalu buat mommy mengucap panjang...tapi nilah hero hati aku...semoga cepat sihat anak...


die tanye mommy ape kat blakang die ni...mommy pon jawab bear..erkkk?? laju die marah..bukan r..panda..ungfu anda! hehehe...ungfu pon ungfu la anak...janji ade bunyik sikit2 mommy kire halal lah..haha

tu aje nak cerita...doakan anak saye supaye sihat seperti orang lain ye...kesian die...makan berpantang..nak makan macam2 x boleh...sebab pesakit eczema makanan die sangat limited...gatal..peluh x boleh...die selalu kate lalat kacau die...sebab bile kadang eczema die x control terutama kalau die curi2 bukak tudung saji...so kulit die jadi berair...kadang-kadang berbau...mase tu memang aku akan mandikan die...dengan ubat khas...warna ungu...untuk mengelakkan jangkitan...(terlupa nama ubat tu) xmemedihkan n sejuk je die kate...

sekian...

13 comments:

sYiRa LoKMaN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cik Mimie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ana Lee said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sheila Salim said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ct Aman said...
This comment has been removed by the author.
Ked Lee said...
This comment has been removed by a blog administrator.
white lily said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Norhasniza Khalid said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ctfand said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Niesa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ct Aman said...
This comment has been removed by the author.
NURUL AQIDAH AZAHAR said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dilaella Ella said...
This comment has been removed by a blog administrator.