Monday, 8 December 2014

roti sosej n pizza simple..

assalamualaikum....

arini nak share kegilaan aku sejak dua menjak ni...hehehe...mak yong yang suke makan...makan n makan...nak order selalu ngan encik somi...idoklah saye..prefer buat sendiri....sejak join group masakan kat fb..kegilaan aku makin terserlah..hewhewhew..

baru-baru ni aku tergoda dengan resepi pizza yang sangat lah simple...aku bukan lah peminat pizza yang tegar...di sebabkan  cheesee...sebab aku memang kurang menggemari cheessee...rugi kan? x la sangat..muak sangat chesee tu la punca kenape aku x suke....tapi ni piza home made..so boleh kurangkan kadar cheesee nye,,,,n isi intinye mengikut selera tekak aku... jom jamu mate...bebel banyak pon xde gunanye..hehe

ni percubaan pertama...hewhew...siap wtsapp kat semua orang..yeaayy aku da boleh buat pizza sendiri..hahaha...rasenye ok..sedap bagi tekak aku..n boleh di makan...intinya blackpaper sosej...


setiap bancuhan...kite boleh dapat lebih kurang 4 keping pizza...bergantung kepada size mane pizza yang kite buatlah...kalu kecik dapat lah banyak...^_^



ni special tuk my sister..order extra cheesee n mayonis...da la mintak buatkn..siap semua pon die nak extra...-,-" hehe..naseb dapat adik yang baik hati ni :p



ni plak roti sosej...atas die aku sapu dengan garlic butter...indah sangat tau kenaikan roti ni..gebuss sesangat....berbaloi rase join group masakan tu...tapi aku x pernah lagi la duk tayang pic yang aku masak dalam group tu....malu..sebab yang dalam tu..semuanye hebat memasak haih..kite ni budak baru blajar..;)



entry kali ni entry bergambar je...nak taip resepi..nanti cari mood ye...hewhew...

:: mase aku tengah dok taip entry ni..tetiber suami balik...dalam hati aku mesti laki aku duk cakap "pizza lagi!" haha....die ke dapor n bukak tudung saji...nah! memang tu yang di sebutnya..haha..memang aku gelak besar..dalam pade duk pizza lagi tu...habis 4 potong..sekian.....;)

1 comment:

Syafiqah Zamberi said...
This comment has been removed by a blog administrator.