Tuesday, 4 February 2014

:: ala...kedai tu???? cet! ::

assalamualaikum...

###picture kedai x blh tayang di sini!!##

tumpang tny..kenapa kedai ni anoying giler ek?? x tau arahan dr owner x pun pekerja nyer y lbh sudu dr kuah..

situasi mcm ni:
lbh kurg bln lps sy 1st time msk kdai ni nk buang2 masa sementara tgu mama..
time pg so juz ada 2 customer iaitu sy n sorg lg girl lbh kurang sebaya..
sy juz pakai jeans, tshirt, tote bag n platform..
that girl pkai skirt kembang, blause, wedges n handbag..
obviously mmg that girl nmpk lg bergaya dr sy so x nak komen ape2..
tp y sakit hati 2 org pekerja kdai tu (indian girl) follow sy seorang!!diulang sy SEORANG mcm sy pencuri..dahla follow dekat2 then ckp dlm bhs diorg smbl tunjuk2 kt sy then pandang sy ats bwh smbl gelak2..smpai sy nak byr pun diorg dua2 kt kaunter sedangkan customer sorg lg msh tengok brg..smpai sorg tu berdiri sebelah sy buat muka bercakap dlm bahasa dia n pandang sy ats bwh dgn muke anoying..
persoalan kt sini kalau btl owner mmg suruh diorg ikut customer kehulu hilir dlm kdai knape dua2 org ikut sy sdgkan ada sorg lg customer kt kdai tu
nmpak jelas sgt diorg judge a book by its cover..
tp syg judge x pakai mata..that girl y nmpak bergaya tu pkai baju kasut handbag sume made in thailand..kira bajet baju dia dr ats ke bwh nak beli sblh kasut sy pun blm tentu cukup..

FINALLY ini sekadar luahan rasa..bukan nk berlagak..tp moral of the story org y pakai jeans n tshirt x semestinyer sengkek n org y pakai skirt kembang2 n blause blm tentu berduit..betul org ckp kdg2 kena jugak usung jenama besar2 supaya x kena mcm sy kena..

:: tq reading dari atas sampailah ke bawah...juz copy from group di fb....

aku pon pernah kena...di kedai yang same...lagi teruk...tidak lah ikut dari depan ke belakang...tapi diorang cakap dalam bahase diorang...pandangan yang agak jelek pade customer...sikap yang x patut ade langsung pade seorang penjual...or orang yang bekerja sebagai sele girl! hokay memang x pandang rendah pade orang yang kerja macam ni....langsung tidak...tapi kalau ade dua orang pekerja seperti di atas...serius...sekali masuk je...aku x kan masuk dah! pandang kedai tu pon aku x sudi....banyak lagi k kedai lain....

sekian.....

5 comments:

CXopportunities said...

susah kan bile org suke sgt jg tpi kain org. tp mmg terbaik owner tu ckp

'tp syg judge x pakai mata..that girl y nmpak bergaya tu pkai baju kasut handbag sume made in thailand..kira bajet baju dia dr ats ke bwh nak beli sblh kasut sy pun blm tentu cukup.'

huhu. cx sokong sgt! lalala sabau jela kan dgn org yg suke sgt judge kite.

msredcheesecake said...

kalau akk , akk ignore je, malas nak stres2..hheee

Sally Samsaiman said...

kalau sally..better keluar je..annoying...tak pun kalau ada bos dia..bgtau sekali :D

Niesa said...

isy!sgt la xselesa kalau mcm tu..niesa pun...kalau dh x selesa mmg klua je..byk lg tmpt lain..haha

munirah rahman said...

hehe. jgn dilayan org bgitu