Saturday, 22 February 2014

::pusat perlindungan gajah, kuala gandah ::

assalamualaikum...

ai aoulll....entah cerita zaman bile aku cedok pon xtau....tengah kemaskini gambau2 dalam folder...nak buang mane yang da x perlu....terpandang gambau mase pegi kuala gandah aritu...eh macam terlepas  pandang nak update plak....entah kurun ke brape punye cerita....huahua.....

jom cikidaut gambau-gambau yang ado...and dari situ aku akan cerita satu persatu...tentang kuala gandah ni...secare ringkas la....malas nak tulis punye pasai...=,="

peaceee...nak g tengok gajah r....ok ati happy gilew k...


antara gajah yang terdapat kat situ....banyak lagi...ni just sample jela ibaratkannye...hihihi
;P macam-macam aktiviti kat sini...antaranya persembahan dari gajah-gajah ni....n boleh dapatkan pas khas nak melakukan aktiviti khas bersama gajah ni....antara yang paling menarik...berendam bersama gajah...aaauuuuw! xmau mak...tapi kebiasaan yang suke melakukan aktiviti ni minah n mat2 saleh je....huhu

Photo is loading



gerai ni ade menjual tebu tuk pengunjung yang nak memberi sendiri gajah makan....
sikat dalam sepuloh batang rm3 ringgit...
kayo pokcik nege tebu ni....kalau dapat customer macam aqim...patblas kali die nak beli
dia siap kate ajoh apor r...(gajoh lapor katenye...hehehehe)


care-care memberi gajah makan...die xde sedikit pon takot...eksaited lagi hado hokay....
gigit dek gajoh tangan tu...baru die tau gamoknye...0-0

Photo is loading

ok lihat...die yang paling kecik di situ...dua belah tangan pegang tebu...huhuhu....


muke happy gillew....


ok tayang sikit mak budak baju ijau tadi...ok see...baby dina kecik lagi mase tu...lebih kurang 3 bln setengah....mak kau da angkut tengok gajah....n nak bagitau baby dina sekarang da 8 bulan...menampakkan cerita ni versi lapok! hehehehe


lepas da puas tengok gajah..kami singgah pulak ke DEER LAND....berhampiran dengan tempat gajah td je...so, kalau pegi tengok gajah...bolehla singgah sebentar ke deer land ni......name je deer land...tapi kat dalam tu ade macam-macam binatang...macam mini zoo gitu...


seperti biase...aktivitinye ialah bagi makan...kalau tadi tengok gajah...bagi gajah makan...kali ni tengok ruse bagi makan ruse....tapi kali ni xpayah beli....semua telah siap...tinggal nak bagi makan je....=)




ha sentuh2...kang melekat tajam tu kat tangan,,,..muehehehee....


yang ni memang aku surrender xmau dekat! tengok aku duk jauh...geli n takot betul....tapi tengoklah si baju ijau tu...die xde ape y takot hokay...semua die nak pegang kalau boleh! ^_^

banyak lagi haiwan-haiwan yang ade kat situ...tapi x sempat nak amik semua la...camera henset memory gb kecik...hehehehe.....

sekian......







13 comments:

Cik Puan said...

uihhhhh...berani betol aqim ne tau...die tengok ular tu dekat2....eiiii kalau cik dah lari lintang pukang dah tu....

ctfand said...

syok la aqim jenjalan..prihatin dan rajin pulak tu..hihi

Nurul Farahizzati said...

syoknya.. kalo gajah tu sambar dia, lagi naiya kak... hehehe.. kuala gandah ni kat mana kak?

Norhasniza Khalid said...

kalau bawak anak-anak mama mesti mereka teruja kan..

ct aman said...

tu la...sy pon takot veserta geli...die sentuh semacam je ekor ular tu....

ct aman said...

care n rajin bagi mkn binatang..a.hehehe

ct aman said...

kuala gandah dekat lanchang pahang....

ct aman said...

jomlah mama....jln2 pahang....^_^

ct aman said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Ayu Zan said...

lama da tak tengok gajah. hehe.. kalau g zoo melaka ada petunjukan gajah..suka nengok

Mrs Hafidz'joo'Din said...

bestnye tgk gambar..rasa nk pergi lagi la..haha lawak aqem nk bagi gajah mkn empatbelas kali! hahaha...good! kipidap mumy!

Niesa said...

Eiii..budak tecik tu xtkt ke dekat2 ngan ular...niesa tgk gmb je dh seram...hahaha..bestnya xpenah lg tgk gajah depan2 ni...