Monday, 28 April 2014

:: tubifast ::

assalamualaikum..

bulan lepas aku ade order tubifast dari cousin suami yang menetap di oberse...tubifast ni ialah sarung khas untuk penyakit eczema...alhmdulillah da selamat sampai minggu lepas...senang ati...sarung ni memang limited n susah sangat nak dapat....haqim memang eczema dari dulu...dari die baby...n now da 3 tahun 8 bulan...still ade lagi di bahagian kaki....n tangan...so kalu ade sarung khas ni dapat kurangkan die garu-garu seluruh badan die...

aku xtau pon bende ni ade dulu.....so dok la pakai stokin kat kaki n tangan die...xbagi die garu..sangat kesian :'(...lepas appoinment die di transfer ke hkl..barulah aku tau ade sarung khas ni untuk budak yang sakit eczema..alhamdulillah...tapi setiap kali appoinment...aku hanya dapat satu gulung je...sepanjang 8m...kadang-kadang terpaksa jimat guna...basuh dgn air panas.,,..bagi menghilangkan kuman...

satu hari tu aku duk search dlm cik google mane ade jual sarung ni....but sori...semuanye dari oberse je yang hade...frust sgt hokay! boleh kalu kite nak beli...tapi susah sikit la.. x terpikir pon yang ade sedare mare kat sane...aritu kebetulan suami ade kirim barang dari sane....try la tanye dia ade x kat sane jual bende alah ni...alhamdulillah...ade...aku pon kirim 20m terus...senang! tapi still pakai jimat2...jauh oo...shiping lagi dari seberang laut nun...pakai n basuh....sampai kembang baru buang....;)

ni la contohnye...satu kotak tu 5m...aku beli 4...rm220...
kat sini aku cari xde...kalau ade tolonglh share kat mane jual..aku nak beli lagi..wat stock...
bende ni sangat penting n berguna sangat tuk anak yang ade eczema...
actually die ade jugak sarung tuk badan..tapi aqim
ni kat badan die clear...cuma di bahagian kaki n tangan je ade..n bahagian muke....
tapi tuk muke xde la kan....xkn nak pakai topeng plak...

ni contoh aqim pakai...kaki n tangan die....bahgian kaki tu aku buat macam stokin..senang!
malam pakai x garu2 macam selalu....
sebab da tutup tempat kesan eczema tu....selesa sebab die bergetah...;) 


ni die budak yang pakai sarung tu...nakal kemain lagi....mummy sangkut baju jap dekat pintu...sebelum simpan dalam lemari..tibe2 mase duk depan tibi...dengar die ketawe2...rupenye die pegi sarung baju mummy tu...pastu die duk kukikuikuikui dekat situ...macam-macam ragam haih! hehehehe...
doakan budak basam ni sihat seperti kulit orang lain ye...in shaa Allah...Dr kate boleh sembuh..tapi makan mase...aku akan terus berdoa n berdoa tanpa putus ase! percaya pade kekuasaan Allah..menerima ketetapanNya dengan Redha...sekurang2nye..peluang untuk sembuh ade...walaupon die macam ni...die tetap aktif seperti kanak2 lain...berlari sane sini...sihat yeh...ramai lagi yang susah...jangan merungut n bersyukur...

trade mark budak basam ni! 
uat acam arimau! aumm
hahaha!

sekian...


7 comments:

munera sulaiman said...

bagus la. kite doakan mungkin dapat baik for adik ye..
http://ierahsulaiman.blogspot.com/

Putri said...

Amin....
aunty doakan aqim ceppat sembuh
nice sharing...saya x tau pun ad sarung kaki n tgn utk bdk eczema

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, semoga aqim cepat sembuh daripada eczema. ni sejenis penyakit yang gatal2 tu kan? nanti sheila tanyakan papa sheila kot la dia ada tubifast ni.. comelnya dak nakal ni.. hihiii

suri said...

salam admin
simpati dengan anak alah kulit tu.sabar ya.

kalau makan ni mesti jenis makan tertentu sahaja bolehkan.

moga segera sembuh ya

Cik Puan said...

semoga cepat sembuh...
ahahaha...Lawak je masuk dalam Baju tu...

ctfand (ctfand.com) said...

bagus jugak ada tubifast ni ye. nanti akak syorkan dekat kawan akak tu. anak dia pun eczea jugak.. kesian anak2 ni.. moga cepatlah sembuh semuanya..

hasrinazz said...
This comment has been removed by a blog administrator.